‘Schoolreis’ NGA Paderborn geslaagd!

Voor de eerste maal in de historie van de NGA is, in samenwerking met Buiting Advies, een excursie georganiseerd naar het Duitse Haxterpark Paderborn. In totaal zijn 40 greenkeepers, donateurs en baancommissarissen afgereisd. Haxterpark is de eerste golfbaan in de BRD met een GEO-certificaat. Doel van de trip is informatie opdoen over de invulling van GEO op deze baan en de aankomende Greendeal.  Vooral bij dat laatste leeft de vraag wat deze Deal van greenkeepers gaat verlangen.
Ronald Buiting verzorgde een presentatie waarin hij in gaat op de datavoorziening in het kader van de Green Deal. De belangrijkste boodschap is dat er op zeer korte termijn veel meer data over het beheer van de golfbaan moet worden verzameld. De noodzaak om meer data vast te legen komt voort uit de opbouw van de Green Deal van de NGF. Greenkeepers vervullen daarbij een sleutelrol.
Het bezoek aan Haxterpark Paderborn was zeer nuttig, waarbij veel nieuwe inzichten zijn gedeeld.
De presentatie van Ronald kunt u hier inzien. M.b.v. de 6e slide kan de wandeling over de baan worden bekeken! Voor het auditverslag van Haxterpark klik hier. Wilt u Haxterpark op de GEO-site bezoeken klik dan hier.