Midas: onderzoeker natuur en milieu in opleiding

Hoi,

Ik ben Midas, ik zit in het 2e jaar van het Helicon in Velp en doe de opleiding onderzoeker natuur en milieu (dat heette vroeger toegepaste biologie). Die opleiding koos ik omdat ik het leuk vind om in de natuur dingen te bekijken en omdat ik erg leergierig ben.

Het is leuk hier. Nu ben ik bezig met een vraagstuk over hoe we de zwarte roodstaart en de slechtvalk kunnen laten nestelen in een gebouw en waar ze hun eten vandaan zouden moeten halen. Het is jammer dat in deze tijd van het jaar weinig buiten te doen is want dat vind ik het leukst.

Het is nog wel even wennen om 8,5 uur per dag te werken. De reden dat ik hier stage loop is vooral voor extra werk ervaring en om te leren hoe je een goed verslag maakt. Snel typen is niet mijn sterkste punt dus dat ben ik aan het oefenen. Ik ga hier ook oefenen om mijn zinnen iets minder lang te maken.

9 november ben ik begonnen met de stage en stop op 29 januari (dat zijn 10 weken). Ik ben erg benieuwd wat ik nog meer ga doen deze stage.