Louise, nieuwe ecoloog binnen ons team

Ik ben Louise, ecoloog met een passie voor natuur en de golfsport, en sinds oktober werk ik als Ecoloog bij Buiting Advies.

Tijdens mijn studies ben ik veel in het veld geweest. Van de Nederlandse zandverstuivingen tot aan Borneo om amfibieën en reptielen te onderzoeken. Tijdens mijn bachelor, die ik in Engeland heb gevolgd, heb ik veel geleerd over systeemecologie en zijn de meeste soorten habitats wel aan bod gekomen. Naast verschillende sporten zoals bootcamp en zeeroeien, heb ik ook twee keer deelgenomen aan een herpetofauna expeditie. De eerste expeditie in de dichte jungle van Borneo en het jaar daarop in de ruige wolkenbossen (cloud forest) van Costa Rica. Tijdens de Master in Wageningen lag de focus naast onderzoek meer op beheer en management.

Nu vond ik het tijd voor een nieuwe stap, en wil ik mijn kennis en passie delen met anderen. Dat ik nu de kans krijg om mijn passie voor natuur en golf te combineren, vind ik heel gaaf. Zo ga ik me bijvoorbeeld bezighouden met het begeleiden van golfbanen richting GEO-certificering, maar ook ecologisch advies bieden bij het inrichten van (nieuwe) woonwijken of bedrijventerreinen. En deze diversiteit in projecten spreekt mij enorm aan. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Buiting Advies.