Even voorstellen: Frida, stagiaire MBO 4

Hoi!

Mijn naam is Frida Schumacher. Ik ben 19 jaar en zit in mijn laatste jaar van de studie Bos en Natuurbeheer MBO niveau 4, aan het Helicon in Velp.

Zelf kom ik oorspronkelijk uit de Zeeuwse klei van Middelburg. Van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door de natuur. Ik heb 10 jaar op scouting gezeten en ben in veel verschillende landen geweest. Van de ruige rotskust van Noorwegen, de meren in de vulkaan Eifel naar het donkere Zwarte Woud in Duitsland waar (oer) natuur is voel ik mij thuis. De keuze voor mijn opleiding is ontstaan door de passie voor de natuur en haar variëteit. Hier leer ik graag over en mijn doel is daarbij het doorgeven van de natuur aan de volgende generatie. In Zeeland is er geen bosbouwschool dus heb ik na het middelbaar onderwijs de hoveniers-opleiding als ‘tussenjaar’ gekozen. Na dit jaar te hebben afgerond heb ik de keuze gemaakt om op kamers te gaan in Velp om de driejarige opleiding “Bos en Natuurbeheer” te volgen.

Zelf ben ik vooral geïnteresseerd in ecologie, maar met deze stage probeer ik veel te leren over bosbeheer om zo een goede keuze te maken wat betreft specialiseren. Ik heb het plan opgevat om (na mijn MBO studie te hebben afgerond) door te stromen naar het HBO op Van Hall Larenstein. De precieze studierichting weet ik nog niet.

Vanuit Helicon loop ik 10 weken stage bij Buiting Advies. De stage is opgedeeld in 2 delen: zelfstandig werken aan een rapport en meelopen met veldwerk van collega’s.

Het rapport wat ik schrijf gaat over de herinrichting van de Slachthuissite, een gesloten industriegebied wat gelegen is in de Damwijk in het noorden van Antwerpen. Hiervoor schrijf ik een ecologisch advies met betrekking tot de inrichting wat gevraagd is voor het Masterplan Publieke Ruimte.

Meelopen met mijn collega’s is leuk en belangrijk aangezien je een duidelijker beeld krijgt van wat er bij een adviesbureau komt kijken. Ik heb tot nu toe meegewerkt met; vleermuizenonderzoeken, hout blessen en staand hout meten.

Ik vind de stage bij Buiting Advies erg leerzaam en raad het ook aan voor MBO studenten die door willen stromen naar HBO om hier een stage te lopen.

 

Stageperiode: 25 augustus 2020 – 6 november 2020