Bestrijding emelten en engerlingen

Emelten en engerlingen, de larven van respectievelijk de meikever en de langpootmug, kunnen behoorlijk wat schade aanrichten aan de grasvelden. Engerlingen eten de ondergrondse delen van het gras, emelten het groen. Op die manier ontstaan er kale plekken in de grasmat. Voor sportclubs en golfclubs kan dit een enorm probleem zijn. Om dit op een natuurvriendelijke én effectieve manier aan te pakken biedt Buiting Advies i.s.m. Hout van Hier het Spreeuwenpakket aan.

Hulp van spreeuwen

Voor sport- en golfclubs is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds meer aan banden gelegd. Spreeuwen ontdoen de grasmat van engerlingen en emelten door met hun fijne snavel de larven uit hun eigen gang te trekken. Groot voordeel voor de clubs is dat de spreeuwen eerder broeden dan kraaien en roeken, twee soorten die ook dol zijn op engerlingen en emelten. Deze vogels ploegen met hun grote snavels meters grasmat om en zorgen zo voor veel ergernis. De kraaien en roeken kunnen als alleseters elders ook voedsel vinden.

Spreeuwennestkasten

Door spreeuwen nestgelegenheid aan te bieden, kan overlast van engerlingen en emelten mogelijk worden voorkomen. Er kunnen meerdere groepen nestkasten rondom velden en greens worden opgehangen. Hout van Hier maakt deze mooie nestkasten en Buiting Advies biedt binnen het pakket 4 uur ecologisch advies. Zo hoort u van onze ecoloog hoeveel nestkasten voor uw terreingrootte nodig zijn. En waar / hoe de kasten het beste kunnen worden opgehangen om het voor de spreeuw aantrekkelijk te maken.

Spreeuwenpakket

De inhoud van een standaard Spreeuwenpakket bevat 80 nestkasten en 4 uur ecologische advies en kost € 2.295,-. Dit pakket is groot genoeg voor een 18 holes golfbaan inclusief driving range. Wilt u het Spreeuwenpakket bestellen of meer informatie, neemt u dan contact op met onze adviseurs.